PSV: "Nemen relatie tussen hoofdletsel en benen serieus"

11 april 2014, 11:49

Een tik op zijn hoofd zorgde ervoor dat Memphis Depay een tijdje met een masker moest spelen. Vervolgens raakte de vleugelaanvaller van PSV geblesseerd aan zijn hamstring. Twee Belgische osteopaten spraken onlangs over spierblessures waar problemen met de kaak en tanden aan ten grondslag liggen. PSV houdt rekening met het feit dat hoofdletsel en hamstringblessures in verband met elkaar kunnen staan.

Thomas D'havé, een van de sprekers over het fenomeen, legde de relatie tussen beide soort blessure als volgt uit: "Een harde klap op je schedel kan zomaar jarenlang gevolgen hebben: schedel geraakt, kaakgewricht iets verplaatst of de nek uit balans. Onderzoek wijst uit dat 33 procent van alle informatie naar de hersenen afkomstig is uit dit gebied. Dus een disbalans die niet wordt opgelost, maakt het risico op blessures aanzienlijk groter. Dat kan trouwens ook al bij een ontstoken tand of kies."

PSV-clubarts Rolf Timmermans stelt tegenover AD Sportwereld dat de Eindhovense club rekening houdt met bovenstaande theorie: "Wij nemen de suggestie van een relatie tussen hoofdletsel en de benen zó serieus, dat we het meenemen in de behandeling van Memphis Depay."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen