UEFA oneens met clausule: Courtois mag opdraven

11 april 2014, 12:00   Bijgewerkt: 11 april 2014, 14:25

De UEFA heeft via haar officiële website gereageerd op de berichtgeving rondom de situatie van Thibaut Courtois, de doelman van Atletico Madrid. De internationale voetbalbond wilde hun positie ten opzichte van de constellatie omtrent de Belgische goalie hiermee verduidelijken en stelde, in het kader van integriteit, het oneens te zijn met de werkwijze van Chelsea.

Zowel de Champions league als de disciplinaire regels bevatten duidelijk bepalingen die betrekking hebben op het druk uitoefenen op (de spelers van) andere clubs. Dit houdt in dat de UEFA de clausule die Chelsea heeft opgenomen in het contract van Courtois verbiedt.

Courtois wordt momenteel door Atlético gehuurd van Chelsea. Beide clubs werden vandaag (vrijdag) aan elkaar gekoppeld in de loting voor de halve finales van de Champions League. De Spaanse club zou aanvankelijk een slordige drie miljoen euro moeten overmaken aan Chelsea als Courtois tegen de Engelsen onder de Madrileense lat zou staan, maar dit is dus niet het geval.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen