Faber wil 'naar stabiliteit en betrouwbaarheid toe' met PSV

11 april 2014, 15:29

Met een 2-3 thuisnederlaag tegen FC Groningen en een ruime verliespartij bij sc Heerenveen (3-0) kwam er een einde aan de goede serie van PSV, met acht overwinningen op rij. Ernest Faber, de tijdelijke vervanger voor de geopereerde Phillip Cocu, hoopt dat zijn ploeg komende zondag tegen Feyenoord het heilige vuur terugvindt.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met het publiek kunnen zorgen voor een goed resultaat", zegt Faber over de clash met Feyenoord op de officiële website van PSV. "Wij moeten de aandacht op onszelf blijven richten en de afspraken nakomen. We hebben wat recht te zetten en weten bovendien als geen ander dat er een einde komt aan elke reeks", aldus Faber, die hoopt op een ambiance die bij een mooi affiche hoort: "Topwedstrijden zijn speciale wedstrijden. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met het publiek kunnen zorgen voor een goed resultaat."

Hoewel PSV twee goede series heeft doorgemaakt in het seizoen, is het vooral wisselvalligheid troef bij de Eindhovense ploeg. "We moeten naar stabiliteit en betrouwbaarheid toe", stelt Faber dan ook. De coach vindt het vanzelfsprekend dat hij zijn ploeg niet hoeft te motiveren tegen een tegenstander als Feyenoord: "Zeker voor dit soort wedstrijden hoef ik de jongens niet te motiveren. Afgaande op de laatste trainingen is er genoeg frisheid en temperament. Ik ben nieuwsgierig hoe dat zondag tot uiting komt in de wedstrijd."

Aangezien Karim Rekik geschorst is, zal Jorrit Hendrix zijn opwachting maken in het basiselftal van PSV. "Jorrit is een verdediger die goed kan opbouwen en bovendien een goede ontwikkeling doormaakt", spreekt Faber, die nog niet weet of Stijn Schaars, Ji-Sung Park en Memphis Depay inzetbaar zullen zijn: "Ik ben hoopvol over hun inzetbaarheid, maar we nemen zaterdag pas een beslissing."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen