Van Basten kiest voor collectief en passeert Ziyech

11 april 2014, 15:43

Marco van Basten heeft ervoor gekozen om de spelers die vorige week glansrijk met 3-0 van PSV wisten te winnen te belonen. De keuzeheer van sc Heerenveen opteert in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles namelijk voor dezelfde namen als in het duel met PSV. Dit houdt in dat Hakim Ziyech niet start bij de Friezen.

"Die jongens hebben zo goed gespeeld, dat het niet fair zou zijn om ze nu te wisselen", zegt van Basten op de officiële clubsite over zijn keuze om met dezelfde spelers aan te treden. Hoewel het te prijzen is dat de coach zijn spelers beloont, laat hij met Ziyech wel een speler met negen assists en acht doelpunten buiten de basis: "Wat doe je in zo'n geval? Kies je voor hetzelfde elftal of laat je een belangrijke speler als Hakim op de bank beginnen?", vroeg Van Basten zich af.

De oefenmeester van de Friezen kiest dus voor het team dat zo goed presteerde tegen PSV: "Het elftal van vorige week heeft goed samenspel laten zien, was een collectief en verdiend daarom nog een kans. In principe hoort een speler met zijn kwaliteiten altijd te spelen, maar in deze situatie maak ik een andere keuze", aldus Van Basten, die denkt dat Ziyech het begrijpt en wel minuten zal maken: "Hakim wil naar de top, daar is de concurrentie groot en dan moet je begrijpen dat het zo functioneert. Hakim moet ook nadenken over zijn schorsing. De kans is groot dat hij invalt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen