Booy: "Heerenveen is een ploeg van sluipmoordenaars"

11 april 2014, 16:07

De stemming is momenteel zeer goed bij Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer wist van concurrenten NAC Breda (2-1) en Heracles Almelo (1-2) te winnen en is daardoor zo goed als zeker van rechtstreeks lijfsbehoud. Komende zaterdag krijgt de ploeg van coach Foeke Booy sc Heerenveen op bezoek.

"Zij hebben zich al gekwalificeerd voor de play offs voor Europees voetbal en hebben in Alfred Finnbogason de topscorer van Nederland. Een mooie uitdaging van zo'n ploeg te winnen en de topscorer van het scoren af te houden", zegt Booy over de Friezen op het digitale thuis van de Eagles. "Aan ons zeer geconcentreerd te spelen. Sowieso is Heerenveen soms een ploeg van sluipmoordenaars, creatief, gevaarlijk in de voorhoede en in de omschakeling. Aan ons niet in al ons enthousiasme in het mes te lopen."

Hoewel het eigenlijk niet meer mis kan gaan voor het elftal van Booy, vindt de coach het wel fijn als het afwenden van degradatie definitief is: "Al dat rekenwerk van: als die nou wint van die en die verliest van die, daar hebben we niks aan. Die rekensommetjes, dat zal allemaal wel. Het allerbelangrijkste is: veilig spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen