Huntelaar mist strafschop bij zege Schalke 04

11 april 2014, 22:23   Bijgewerkt: 11 april 2014, 22:48

Schalke 04 heeft zich weer naast aartsrivaal Borussia Dortmund op de tweede plaats in de Bundesliga genesteld. De formatie van coach Jens Keller boekte vrijdag in de eigen Veltins-Arena een 2-0 zege op Eintracht Frankfurt. Ondanks de driepunter zal Klaas-Jan Huntelaar een minder prettig gevoel aan de avond overhouden. De Nederlandse spits miste na rust een strafschop.

Huntelaar mocht in de 69ste minuut aanleggen vanaf elf meter, na een overtreding van Carlos Zambrano. De Oranje-international koos voor de rechteronderhoek, maar dat deed Eintracht-keeper Kevin Trapp ook en laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd.

Dure gevolgen had de misser van Huntelaar uiteindelijk niet voor Schalke. De ploeg uit Gelsenkirchen leidde op dat moment al met 1-0. Max Meyer had tien minuten eerder de score geopend. Wel bleef het door de gemiste strafschop tot de laatste minuut spannend, maar in blessuretijd tekende oud-PSV'er Jefferson Farfan met een prachtige vrije trap alsnog voor de verlossende 2-0.

Schalke en Dortmund hebben allebei 58 punten, maar BVB komt zaterdag nog in actie. Het moet wel op visite bij kampioen Bayern München.