Van de Looi: "Heerlijke maar onverdiende zege"

12 april 2014, 07:30   Bijgewerkt: 11 april 2014, 23:41

Door een laat doelpunt van Filip Kostic pakte FC Groningen vrijdag drie punten in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (2-1). Erwin van de Looi, trainer van de noorderlingen, was na afloop realistisch en noemde de overwinning 'onverdiend'.

"We zijn natuurlijk ongelooflijk blij dat we gewonnen hebben en dan ook nog met zo'n apotheose", aldus Van de Looi op de clubwebsite. "Heerlijk. Maar we zijn wel zo reëel om te weten dat deze zege onverdiend was. De eerste tien minuten waren van onze kant uitstekend met diverse aanvallen over links. Maar het rendement uit de voorzetten van Kostic en de mensen voor de goal waren niet goed. Overigens had NAC ook nog één heel grote kans in de eerste helft, die van de doellijn werd gehaald."

"In de tweede helft vond ik dat de wedstrijd kantelde. NAC was feller en wij werden slordiger en werden minder in de duels en aan de bal. De 1-0 kwam tot stand na een individuele actie van Kostic. Met Danny Verbeek erbij en Poepon rond de spits bij NAC maakten ze het ons heel moeilijk. Na de 1-1 was het zelfs overleven voor ons."

"Filip Kostic was betrokken bij elk gevaar van onze kant en zorgde voor de 2-1. Bij hem zijn het soms diepe dalen en prachtige toppen. Deze keer was hij dus overal bij tot en met schwalbes aan toe. We hebben hem in ieder geval luid bejubeld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen