'Manchester United benaderde topkandidaat Van Gaal'

12 april 2014, 09:28

Er doen al enige tijd geruchten de ronde dat Manchester United werk zou willen maken van de komst van Louis van Gaal, die na het WK afzwaait als bondscoach van het Nederlands elftal. Joel Glazer, die samen met zijn broer Avram voorzitter van de raad van bestuur is bij United, heeft vrijdag volgens ingewijden gesproken met Van Gaal. Dat meldt De Telegraaf.

United zou Van Gaal als meest voorname gegadigde zien om de geplaagde manager David Moyes op te volgen na het huidige seizoen. De gebroeders Glazer zouden dus reeds een onderhoud hebben gehad met de topkandidaat, die in het verleden furore maakte bij clubs als Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München. United maakt momenteel een kleurloos seizoen door en de club zou daarom drastische veranderingen willen aanbrengen. Van Gaal moet hierin centraal komen te staan.

Van Gaal kreeg in januari al een aanbiedingen van Tottenham Hotspur, die hij in de destijds in de wachtkamer zette. De huidige bondscoach van Oranje sprak meerdere malen uit dat het zijn wens is om als coach in de Premier League aan de slag te gaan.

Mocht de 62-jarige oefenmeester op Old Trafford tekenen, dan zal hij volgend seizoen geen Champions League spelen, aangezien United hier geen kans meer op maakt. Hierdoor achten de Glazer-broers een ingreep zeer noodzakelijk, ook omdat de schulden (420 miljoen euro) alleen maar gedekt kunnen worden als United niet alleen minimaal vierde wordt in de competitie, maar ook in de Champions League overwintert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen