Kongolo dacht al eens aan Oranje: "Mijn kans komt wel"

12 april 2014, 17:16

Terence Kongolo is de tweede seizoenshelft een rots in de branding, in de defensie van Feyenoord. De jonge verdediger is uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal van trainer Ronald Koeman. Kongolo heeft altijd vertrouwen gehad in zichzelf en heeft zijn kans afgewacht, zo geeft hij aan. De jongeling wil doorgroeien richting het Nederlands elftal.

"Niemand had verwacht dat ik me zo zou ontwikkelen, daar schrok iedereen toch wel van", zegt de twintigjarige verdediger tegen RTV Rijnmond. "Ik wist dat ik het kon, maar op mijn leeftijd moet je geduld hebben. In het begin was dat wel moeilijk, maar ik ben gewoon hard blijven werken. De laatste weken zijn een bevestiging voor wat ik eigenlijk al wist."

Komende zondag hoopt Kongolo met Feyenoord een goed resultaat te behalen in het Philips Stadion van PSV. "PSV heeft veel aanvallende kwaliteiten. We moeten ons honderd procent inzetten en gewoon winnen om de tweede plek te behalen. Als dat uiteindelijk lukt hebben we optimaal gepresteerd", aldus Kongolo.

Het talent dacht overigens al eens voorzichtig aan Oranje: "In het begin dacht ik weleens kans te kunnen gaan maken op het WK, maar ik zie wel of de bondscoach mij meeneemt. Mijn kans komt wel, desnoods volgend seizoen. Ik weet dat ik nog veel moet leren om een Europese topspeler te worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen