Van der Vaart en Verbeek incasseren weer dure nederlaag

12 april 2014, 17:33   Bijgewerkt: 12 april 2014, 18:53

Hamburger SV en 1.FC Nürnberg zijn zaterdagmiddag van een koude kermis thuisgekomen in de Bundesliga. Met nederlagen tegen respectievelijk Hannover 96 (2-1) en VfL Wolfsburg (4-1) deden Rafael van der Vaart en Gertjan Verbeek zeer slechte zaken in de strijd tegen degradatie. Het VfB Stuttgart van coach Huub Stevens gaf in de laatste minuut de zege weg tegen Borussia Mönchengladbach: 1-1.

De nederlaag van HSV was de meeste pijnlijke, aangezien deze pas zeer laat tot stand kwam. Nadat Lars Stindl Hannover op voorsprong had geschoten en Leonardo Bittencourt de paal had geraakt namens de thuisploeg, herstelde Hakan Calhanoglu het evenwicht namens de bezoekers uit Hamburg. Didier Ya Konan zorgde er, vlak voor het late invallen van Ola John, voor dat Hannover alsnog zou winnen van HSV en het gat met de bezoekers zou vergroten tot vijf punten.

Voor Verbeek leek het aanvankelijk een leuke middag te gaan worden, toen Markus Feulner op bezoek bij Wolfsburg zorgde voor een vroege voorsprong. Ivica Olic, Ivan Perisic (twee keer) en Junior Malanda zorgden echter voor een ruime nederlaag voor Verbeek en consorten, die daardoor op de zorgwekkende voorlaatste stek blijven staan. Rode lantaarndrager Eintracht Braunschweig ging onderuit tegen SC Freiburg (2-0), waardoor deze ploeg nog altijd één punt onder Nürnberg staat. De laatste twee ploegen degraderen uit de Bundesliga, dus er is zeker nood aan de man voor beide teams.

Ondanks de verliespartijen van de drie als laagst gerangschikte teams is de strijd tegen degradatie nog altijd niet gestreden. Stuttgart, dat in de slotfase een uitzege bij Gladbach uit handen gaf en met 1-1 gelijkspeelde, staat één punt boven HSV, dat de nacompetieplek bezet. Daarboven zijn Freiburg, Hannover en Werder Bremen ook niet veilig. Werder ging zondag kansloos met 3-0 onderuit bij FSV Mainz 05.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen