Tottenham toont veerkracht, Pieters matchwinner

12 april 2014, 18:35   Bijgewerkt: 12 april 2014, 19:11

Tottenham Hotspur leek zaterdag voor de vierde keer op rij te gaan verliezen in een uitwedstrijd, maar pakte na een knappe inhaalrace toch nog een punt. De Londenaren knokten zich op visite bij West Bromwich Albion van een 3-0 achterstand terug tot een 3-3 gelijkspel. Ondertussen won Stoke City met 1-0 van Newcastle United door een doelpunt van Erik Pieters en nam Everton de vierde plaats over van Arsenal.

Door tegengoals van Matej Vydra en Chris Brunt keken The Spurs al binnen vier minuten tegen een 2-0 achterstand aan tegen West Brom. Emmanuel Adebayor kreeg na een kwartier een uitgelezen mogelijkheid voor de aansluitingstreffer, maar hij miste een strafschop. Toen Stephane Sessegnon in de 31ste minuut voor de 3-0 zorgde, leek het over en uit.

Maar een eigen goal van oud-NEC'er Jonas Olsson bracht de hoop bij Tottenham drie minuten later terug. Harry Kane vergrootte deze met een treffer in de zeventigste minuut (3-2) en voormalig Ajacied Christian Eriksen maakte de comeback in blessuretijd compleet. De Deen rondde fraai af op aangeven van Aaron Lennon.

Tottenham staat zesde in de Premier League. Everton nam de vierde plaats over van Arsenal, met een benauwde zege bij hekkensluiter Sunderland. Een eigen doelpunt van Wes Brom, een kwartier voor tijd, bleek beslissend in het Stadium of Light: 0-1. Everton heeft 66 punten, twee meer dan Arsenal, dat later vanavond in de FA Cup-halve finale aantreedt tegen Wigan Athletic.

Met zijn eerste doelpunt in de Engelse competitie bezorgde Erik Pieters Stoke City drie punten in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United (1-0). De linksback, afgelopen zomer overgenomen van PSV, had wel enig fortuin nodig om op het scoreformulier te komen. Hij wilde eigenlijk vanaf de linkerflank voorzetten op Peter Crouch, maar zag de bal door de wind in één keer in het doel vliegen.

Stoke City heeft 43 punten en staat daarmee stevig op de tiende plaats. Newcastle bezet met drie punten meer de negende plek. Bij The Magpies hadden Tim Krul en Vurnon Anita een basisplaats, Luuk de Jong bleef op de bank.