Afgetekende zege brengt Willem II terug aan kop

12 april 2014, 18:42   Bijgewerkt: 12 april 2014, 21:20

FC Dordrecht heeft maar één dag mogen genieten van de koppositie in de Jupiler League. Willem II heroverde zaterdag de macht met een afgetekende overwinning bij FC Eindhoven. De Tilburgers wonnen met 0-3 in het Jan Louwers Stadion.

FC Dordrecht boekte vrijdag aan de eigen Krommedijk een 3-2 zege op FC Oss en dus lag de druk in de titelrace weer bij Willem II. De Tilburgers maakten in Eindhoven evenwel geen fout. Zonder groots te spelen stonden ze bij rust al met 0-2 voor. Jonas Heymans opende in de 32ste minuut de score, tien minuten later passeerde Eindhoven-speler Cristian Cuevas onder druk van Stijn Wuytens zijn eigen keeper (0-2).

Vijf minuten na de pauze moest Eindhoven verder met tien man. Robbie Haemhouts leek in duel met Jens van Son een slaande beweging te maken, maar de scheidsrechter floot niet. En daarom haalde Van Son zelf maar zijn gram. Hij trapte na en kon gaan douchen. In de slotfase bepaalde Justin Mathieu de eindscore uiteindelijk op 0-3.

Willem II heeft, met nog drie wedstrijden te gaan, zeventig punten. FC Dordrecht volgt met 68 punten op de tweede plek. Excelsior nestelde zich naast VVV Venlo op de derde plaats. Beide teams hebben 57 punten. VVV verloor vrijdag met 2-1 bij Fortuna Sittard, Excelsior profiteerde een dag later maar half met een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap.

Vincent Vermeij bracht De Graafschap in de 38ste minuut op 0-1 op Woudestein. Lars Veldwijk zette Excelsior met twee treffers nog voor de pauze op voorsprong, maar de Rotterdamse zege kwam er niet. Dean Koolhof bepaalde de eindstand in de slotfase op 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen