Zulte Waregem dankt Hazard, doek valt voor Bergen

12 april 2014, 22:13

Zulte Waregem heeft ook zijn derde wedstrijd in de play-offs om de Belgische landstitel in winst omgezet. De formatie van trainer Francky Dury zegevierde zaterdag in eigen huis met 2-1 over Club Brugge. Thorgan Hazard was met een doelpunt in blessuretijd het goudhaantje.

Hazard schoof in de 91ste minuut de 2-1 binnen, na een aanval waarbij ook de Fransman Raphaël Caceres betrokken was. Jens Naessens had Zulte Waregem in de slotseconde van de eerste helft al op 1-0 gebracht.

Naarmate de tweede helft vorderde, nam de druk van Club Brugge toe. Helemaal nadat Zulte Waregem-speler Sven Kums, in het verleden nog actief bij SC Heerenveen, rood had gekregen. De middenvelder incasseerde in de 65ste minuut zijn tweede gele kaart. Tom de Sutter drukte het Brugse overwicht vijf minuten voor tijd uit in de score (1-1), maar dankzij Hazard bleven de punten toch in Waregem.

Zulte Waregem neemt door de overwinning de tweede plaats over van Club Brugge en Anderlecht, dat vrijdag Lokeren met 1-2 versloeg. Essevee heeft één punt minder dan koploper Standard Luik, dat zondag nog wel uit tegen Racing Genk speelt.

Bergen beleefde een minder prettige avond. De ploeg degradeerde uit de hoogste afdeling. Door een 2-0 nederlaag bij OH Leuven is de achterstand op die club niet meer te overbruggen. Leuven en Bergen probeerden in een onderlinge play-off rechtstreekse afzakking te ontlopen. Met nog twee wedstrijden te spelen bedraagt het verschil tussen de beide teams negen punten en dus is het doek voor Bergen gevallen.

Leuven is overigens nog niet veilig. De formatie uit de studentenstad wacht nu een eindronde met drie tweedeklassers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen