Real wipt met ruime zege over verliezend Barça

12 april 2014, 23:50

Real Madrid heeft de tweede plaats in La Liga overgenomen van FC Barcelona. De equipe van trainer Carlo Ancelotti kende zaterdag op eigen veld een probleemloze avond tegen UD Almeria (4-0) en profiteerde daarmee optimaal van de nederlaag die de Catalaanse rivaal eerder op de avond leed bij Granada (1-0).

Real wist dat het tegen Almeria goede zaken kon doen, aangezien Barça luttele minuten voor de aftrap in het Estadio Santiago Bernabéu in Andalusië boog voor Granada. En dus zette Angel Di Maria al in de derde minuut de toon met een harde knal van afstand. De Argentijn zag zijn inzet echter op de deklat stranden.

Ongeveer 25 minuten later had Di Maria wel succes. Hij passeerde Esteban met een fraai schot in de verre hoek. De Spaanse sluitpost had vijf minuten eerder Gareth Bale nog van scoren gehouden met een prachtige reflex. Kort na de doelwissel kwam de Welshman van honderd miljoen dan toch op het scorebord. Zijn schot stuitte opnieuw op Esteban, maar dit maal ging de bal via de Almeria-doelman in het doel. Isco tekende niet veel later voor de 3-0 en dus maakten de Madrileense fans zich op voor een echte monsterzege. Zover kwam het niet, al zorgde Álvaro Morata in de slotfase nog wel voor de 4-0.

Real komt door de overwinning op 79 punten. Dat zijn er evenveel als koploper Atletico Madrid, maar de stadgenoot speelt zondag nog uit tegen Getafe. Barcelona staat met 78 punten derde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen