Wenger opgelucht na gewonnen bekerthriller

13 april 2014, 09:38

Arsenal-manager Arsene Wenger toonde zich behoorlijk opgelucht nadat zijn elftal de finale van de FA Cup had bereikt. Tweedeklasser Wigan Athletic, de titelverdediger en een ronde eerder nog te sterk voor Manchester City, werd zaterdag pas na strafschoppen verslagen.

"Mentaal gezien is het goed dat wij niet hebben verloren. Je kan je vast wel voorstellen wat voor gevolgen dat zou hebben gehad", zei Wenger na afloop bij SkySports. "Dat zou zorgwekkend zijn geweest. Ik ben dus opgelucht, want we stonden onder grote druk. Hopelijk geeft deze overwinning ons vertrouwen voor de laatste weken van het seizoen."

Arsenal wacht al sinds 2005 op eremetaal. Omdat het op 17 mei in de finale aantreedt tegen Hull City of derdeklasser Sheffield United - zij spelen zondag tegen elkaar - lonkt een uitgelezen mogelijkheid voor de Londenaren om een einde te maken aan die droogte.

Wenger richt zich eerst op de competitie. Doordat Everton zaterdag won bij Sunderland, zakte Arsenal naar de vijfde plaats op de ranglijst. "Maar als we geen fouten meer maken, zullen we boven Everton eindigen. Het is dus belangrijk om ons nu op de Premier League te focussen", besloot de Fransman.

Arsenal heeft met West Ham United (thuis), Hull City (uit), Newcastle United (thuis), West Bromwich Albion (thuis) en Norwich City (uit) een niet al te zwaar programma voor de laatste weken van het seizoen. Concurrent Everton speelt nog thuis tegen Manchester City en Manchester United. Daarnaast krijgen The Toffees op Goodison Park visite van Crystal Palace en gaan ze zelf nog op bezoek bij Southampton en Hull City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen