Juventus-coach Conte: "Men is stelselmatig tegen ons"

13 april 2014, 10:50

AS Roma is witheet omdat Daniele De Rossi en Mattia Destro dit seizoen op basis van videobeelden een fikse schorsing opgelegd kregen. Volgens Mauro Baldissoni, de algemeen directeur van i Giallorossi, is er sprake van willekeur. Ondertussen vindt Antonio Conte, de coach van titelrivaal Juventus, de woede in de Italiaanse hoofdstad maar overdreven.

"AS Roma voelt nu waarschijnlijk de hele wereld tegen zich, maar dat is slechts sporadisch. Bij ons is dit stelselmatig het geval", stelt Conte op een persconferentie. "Ik weet waar Juventus voor staat in Italië. Er zijn pro-Juventini en anti-Juventini. Een tijdje geleden waren we nog leuk, omdat we het moeilijk hadden. Nu we weer daar staan waar we horen, is dat voorbij. Maar we zijn blij met onze prestaties en alles wat daarmee gepaard gaat."

In de Serie A verdedigt koploper Juventus een voorsprong van vijf punten op AS Roma, dat zaterdag zonder problemen won van Atalanta (3-1). La Vecchia Signora speelt maandag nog de lastige uitwedstrijd tegen Udinese. Er wordt beweerd dat Juventus en Roma op papier gelijkwaardig zijn aan elkaar. Conte lacht daar om.

"Zeggen sommige mensen dat het verschil tussen ons en Roma is gemaakt door de scheidsrechters? Op die suggestie wil ik niet eens reageren", vervolgt de oefenmeester. "Tegen ons spelen clubs altijd alsof hun leven ervan afhangt. Daar zijn we inmiddels wel aan gewend."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen