Wijnaldum na zeven maanden terug in basis PSV

13 april 2014, 16:03

Georginio Wijnaldum maakt uitgerekend tegen zijn oud-werkgever Feyenoord zijn rentree in de basis bij PSV. De middenvelder verscheen zeven maanden geleden voor het laatst aan de aftrap in de Eredivisie. Daarna stond hij maanden aan de kant met een slepende rugblessure. Wel was Wijnaldum in de afgelopen weken invaller tegen FC Groningen en SC Heerenveen.

De wedstrijden tegen de noordelijke clubs wist PSV niet te winnen. Groningen zegevierde in Eindhoven met 2-3, Heerenveen was vorige week met 3-0 te sterk. In Friesland had Ji-Sung Park nog een basisplaats, maar tegen Feyenoord zit de Zuid-Koreaan ten gunste van Wijnaldum op de bank. Bryan Ruiz, Jürgen Locadia en Memphis Depay vormen de voorhoede van PSV. Laatstgenoemde keert terug van een lichte blessure, ten koste van Luciano Narsingh.

Bij Feyenoord is Miquel Nelom er niet bij. De linksback is afgehaakt met een knieblessure. Coach Ronald Koeman laat zijn elftal voetballen in een 5-3-2-formatie, met Ruben Schaken en Graziano Pellè als aanvallers. Jean-Paul Boëtius moet genoegen nemen met een plek op de bank. Achterin maakt Joris Mathijsen zijn rentree van een kuitblessure.

Feyenoord moet winnen in Eindhoven, anders kan Ajax zich verzekeren van de vierde landstitel op rij. De Amsterdammers spelen gelijktijdig thuis tegen ADO Den Haag.

Opstellingen

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Hendrix, Willems; Maher, Wijnaldum, Hiljemark; Ruiz, Locadia, Depay

Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen