NEC snoept in slotfase belangrijk punt af van AZ

13 april 2014, 16:27

NEC Nijmegen heeft minimaal geprofiteerd van de nederlaag van directe concurrent Roda JC Kerkrade. Er leek niets aan de hand voor AZ, dat vanuit een strafschop op voorsprong kwam. De Alkmaarders lieten het echter na om de voorsprong uit te bouwen en kregen vlak voor tijd de deksel op de neus. Kevin Conboy was er voor verantwoordelijk dat NEC één punt uitloopt op Roda JC: 1-1.

Gedurende de eerste helft lag het speltempo vrij laag in Alkmaar. Dat kwam niet ten goede van het spelniveau. Zo had AZ veelvuldig het balbezit, maar was het op bepaalde momenten erg slordig in de passing. NEC daarentegen speelde op de counter. Het lukte ze echter niet om Michael Higdon en Geoffrey Castillion te bereiken. Ondanks dat er weinig gebeurde in de openingsfase en AZ het balbezit had, was de eerste kans voor NEC. Castillion speelde zichzelf vrij en stond daarna tegenover Esteban. De doelman wist als winnaar uit de strijd te komen. AZ liet zich niet beïnvloeden door de kans van NEC en bleef dezelfde tactiek hanteren.

In de slotfase ging NEC alles of niets spelen en bracht het een aanvaller voor een verdediger. Dat had direct gevolgen voor het spelbeeld. Zowel NEC als AZ kreeg meer ruimte om gevaar te stichten. Denni Avdic, in het veld gekomen voor Aron Johannsson, liet het vlak voor tijd na om de deur in het slot te gooien. Vanaf vijf meter voor het doel slaagde de invaller er niet in om de bal voorbij Dennis Gentenaar te plaatsen. Het had grote gevolgen voor AZ. NEC wist namelijk op gelijke hoogte te komen door een kopbal van Conboy. Daardoor neemt NEC iets afstand van Roda JC, wat het goed kan gebruiken met FC Twente en Ajax als komende tegenstanders.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen