Feyenoord in Eindhoven te sterk voor PSV

13 april 2014, 18:29

Feyenoord heeft met 0-2 van PSV gewonnen. In een weinig spectaculair duel waren de Rotterdammers de hele wedstrijd beter dan PSV. Joris Mathijsen kopte Feyenoord voor rust naar de 0-1, waarna Daryl Janmaat met een prachtig schot de wedstrijd besliste. Door de overwinning moet Ajax nog even wachten op de titel en wordt Feyenoord zo goed als zeker tweede in de Eredivisie.

De thuisploeg kon er weinig tegenover stellen. PSV, dat Willems met een blessure uit zag vallen, wist vrijwel niets te creëren. De ploeg probeerde het wel, maar straalde vooral onmacht uit. Feyenoord deed het een stuk beter, maar de ploeg uit Rotterdam vergat het al voor rust af te maken. In de blessuretijd van de eerste helft miste Pellè meerdere goede kansen, waar hij normaal gesproken wel raad mee weet. Vandaag lukte het scoren niet bij de Italiaan, maar hij was wel belangrijk voor Feyenoord en speelde een prima wedstrijd.

Door de overwinning is Feyenoord zo goed als zeker van de tweede plaats in de Eredivisie. PSV lijkt weer terug bij af te zijn. Na een goede reeks werd er vandaag alweer voor de derde keer op rij verloren, nadat eerder FC Groningen en sc Heerenveen al van de ploeg wisten te winnen. Maar PSV moet zich niet alleen over de resultaten zorgen maken. Het gebrek aan creativiteit en overtuiging is misschien nog wel zorgelijker.