Faber na derde verlies op rij: "Het is niet makkelijk"

13 april 2014, 19:25

Ernest Faber beleeft geen gelukkige weken, als stand-in coach van PSV. Als vervanger van de geopereerde Phillip Cocu incasseerde Faber drie nederlagen in drie wedstrijden. Nadat FC Groningen (2-3) en sc Heerenveen (3-0) te sterk waren, zegevierde Feyenoord (0-2) zondagmiddag in het Philips Stadion.

"Het is niet makkelijk. Het is teleurstellend", was de heldere conclusie van coach Faber voor de camera's van de NOS. "We hadden al twee nederlagen geïncasseerd, maar kregen van Vitesse wel de kans om over hun heen te gaan. Op de een of andere manier lukt dat niet", zegt de coach, die zag dat de mentale weerbaarheid van zijn ploeg te wensen overliet: "Iedereen was vol enthousiasme en van goede wil, maar als we een tegendoelpunt krijgen, dan blokkeren we op de een of andere manier.

Faber omschrijft het seizoen van PSV in een notendop: "We hebben in het begin een goede periode gehad en daarna weer een hele mindere. Vervolgens zat alles mee en nu zit het weer even tegen. Dat is het beeld van ons seizoen", weet Faber, die beseft dat PSV de verwachtingen niet echt waarmaakt: "Uiteindelijk zijn wij PSV en moeten we de lat hoger leggen. We moeten presteren en op dit moment hebben we daar moeite mee. We moeten heel snel zorgen dat het omgedraaid wordt", aldus Faber.

PSV bezet de vijfde plaats in de Eredivisie, met één punt achterstand op nummer vier Vitesse. Zodoende wordt het nog een behoorlijke klus voor PSV om het spelen van play-offs te voorkomen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen