Blessure Diego Costa overschaduwt zege Atletico

13 april 2014, 21:01   Bijgewerkt: 14 april 2014, 00:00

Atletico heeft zondag een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap in Spanje. Toch zal het na afloop van de 2-0 overwinning op Getafe vooral over Diego Costa gaan, die een ogenschijnlijk zware blessure opliep.

De in Brazilië geboren, maar voor Spanje uitkomende aanvaller lijkt een streep te moeten zetten door zijn deelname aan het WK van komende zomer. Diego Costa maakte de 2-0, maar kwam daarbij hard in aanraking met de paal. Hij schreeuwde het uit van de pijn en moest per brancard van het veld worden gedragen.

Verdediger Diego Godin had de bezoekers uit Madrid kort voor rust op voorsprong gezet. Na ruim een uur spelen kreeg Diego Costa een uitgelezen kans die voorsprong te verdubbelen. Hij werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en mocht aanleggen voor een strafschop, maar miste. De veroorzaker van de strafschop, middenvelder Ángel Lafita, zag na zijn actie de rode kaart.

Door de overwinning vergroot Atletico de voorsprong op stadgenoot Real weer tot drie punten. Er zijn in de Primera División nog vijf wedstrijden te spelen. Op de slotdag gaat de huidige lijstaanvoerder nog op bezoek bij Barcelona, dat derde staat op vier punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen