Cambuur geeft 'serieuze kandidaat' De Jong huiswerk mee

14 april 2014, 07:55

De kans is groot dat SC Cambuur niet extern op zoek hoeft naar een nieuwe hoofdcoach. Henk de Jong, sinds het vertrek van Dwight Lodeweges al interim-trainer van de club, zit mogelijk ook volgend seizoen als hoofdverantwoordelijke op de bank. Dat laat algemeen directeur Gerald van den Belt weten.

De Jong was ook in de laatste maanden van het seizoen 2012/2013, toen Cambuur promotie afdwong, tijdelijk hoofdcoach. Volgens Van den Belt is de sympathieke coach de eerste kandidaat om definitief hoofdtrainer te worden. "Wij gaan als eerste met Henk in gesprek", zegt hij in De Telegraaf. "Hij is een heel serieuze kandidaat. Het zou snel kunnen gaan, maar we hebben hem in een eerder gesprek wel wat huiswerk meegegeven."

Dat 'huiswerk' waar Van den Belt over praat, gaat over de ambities en plannen die De Jong zelf heeft. "Wil Henk als hoofdtrainer een passant worden, of blijft hij cultuurbewaker van de club? Zit hij er bijvoorbeeld op te wachten als er volgend jaar ineens vier duels op rij verloren gaan en de druk toeneemt? Wil hij dat als beginnend trainer? Dat zijn dingen die Henk voor zichzelf zal moeten afwegen. Hij kan bijvoorbeeld ook voor drie jaar als assistent bijtekenen. We zouden graag zien dat de kwaliteit die Henk en Dwight (Lodeweges) dit jaar samen hadden, weer terugkomt in de staf. Dat is een groot succes gebleken. Dat kan met Henk als hoofdtrainer of assistent."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen