Van Hanegem: "Bij PSV doet iedereen maar wat"

14 april 2014, 08:10

Willem van Hanegem is vol lof over het spel van Feyenoord in de topper tegen PSV (2-0). De manier waarop de Rotterdammers voor de dag kwamen, staat volgens de voormalig middenvelder in schril contrast met het optreden van de thuisploeg. Bij PSV ontbrak iedere vorm van tactiek of voetbalgogme, vindt hij.

"Heel Feyenoord speelde met een goed idee en overtuigd van zichzelf. Dat viel des te meer op, omdat dat bij PSV volledig ontbrak. Daar doet iedereen maar wat, het speelt de bal door en denkt: zoek het verder maar uit", concludeert Van Hanegem in zijn column in AD Sportwereld. "Bij PSV opereren spelers voornamelijk op zichzelf en lijken zij geen deel uit te maken van een gezamenlijk concept. Dat is toch onbegrijpelijk bij zulke goede spelers en bij zo'n grote club? Ik hoop dat de leiding van deze club een goede nabespreking houdt van dit seizoen, want er zijn te veel gekke dingen gebeurd bij PSV."

Van Hanegem heeft wel een idee voor PSV, dat dit seizoen naast directe plaatsing voor Europees voetbal dreigt te grijpen. "Misschien kan het geen kwaad als ze eens open kaart spelen tegen een totale buitenstaander, die verstand van voetbal heeft. Ik doel niet op mezelf, want komende week praat ik met de directie van Feyenoord over wat ik binnenkort voor Feyenoord kan betekenen en je kunt geen twee clubs dienen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen