Directeur Gerbrands vertrekt na dit seizoen bij AZ

14 april 2014, 11:51

De wegen van AZ en Toon Gerbrands gaan scheiden. De voormalig volleybalcoach heeft besloten om per 1 september 2014 te vertrekken bij de club uit Alkmaar. Gerbrands wordt gezien als belangrijke kandidaat om Tiny Sanders op te volgen als algemeen directeur van PSV. "Bij mijn karakter past uitdaging en ontwikkeling. Ik voel zelf aan dat dit het moment is om deze moeilijke beslissing te nemen", laat hij weten op AZ.nl.

Gerbrands was twaalf jaar in dienst bij AZ en maakte hoogte- en dieptepunten mee, zoals de landstitel in 2009 en de affaire rond toenmalig voorzitter Dirk Scheringa en het faillissement van de DSB Bank.

Voordat hij aan de slag ging bij AZ, was Gerbrands volleyballer, volleybalcoach en manager en directeur van de DSB-schaatsploeg. Bij PSV gaat zijn naam rond als mogelijke opvolger van Sanders, die enkele maanden geleden liet weten dat hij de club gaat verlaten. Zelf wil Gerbrands nog niet zeggen of zijn toekomst in het Philips Stadion ligt. "Ik heb nog geen aanbiedingen op zak en ik heb ook nog geen idee wat de volgende stap in mijn carrière zal zijn. Voor mijn gevoel kan ik meerdere kanten op. Daar ga ik de komende tijd over nadenken. Mijn grootste belang is nu om alle zaken bij AZ goed af te handelen en deze club door de voordeur te verlaten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen