Ba van reserve tot held: "Wist dat mijn kans zou komen"

14 april 2014, 14:31

Pas drie keer was Demba Ba dit seizoen basisspeler in de Engelse Premier League, in de Champions League zelfs pas één keer. Toch lijkt de Senegalees de held van de Londense ploeg te gaan worden. Nadat hij midweeks al het winnende doelpunt maakte in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint Germain (2-0), kroonde hij zichzelf zondag tot matchwinner in de competitiewedstrijd tegen Swansea City (0-1).

Met deze twee goals heeft Ba er bijna hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Chelsea nog in de race is om de landstitel en de Champions League, de twee meest prestigieuze prijzen die er club kan pakken. Ba is blij dat hij eindelijk belangrijk is voor zijn team. "Ik geef altijd alles voor deze club en zal dat tot de laatste minuut blijven doen. Dit was geen slechte week. Ik ben blij voor het team, voor mij en mijn familie", zegt hij op de clubsite.

Ba erkent dat het dit seizoen niet altijd gemakkelijk voor hem geweest is. Vaker dan hem lief was moest de spits op de reservebank plaatsnemen, regelmatig mocht hij niet eens invallen. "Maar ik ben altijd blijven geloven in mijn kans. Ik wist dat de trainer me niet kwijt wilde en dat mijn moment om iets moois te doen zou komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen