Oud-hoofdsponsor verzocht Kruys om op te stappen

14 april 2014, 21:59

Er wordt steeds nadrukkelijker aan de stoelpoten van Sparta-coach Gert Kruys gezaagd. De spelers van de Kasteelclub betichten de oefenmeester van het feit dat hij geen duidelijkheid zou geven aan de groep en de sponsors laten nu ook van zich horen. In het bijzonder voormalig hoofdsponsor Gerrit Malipaard, die Kruys na de 1-2 nederlaag tegen Telstar opzocht met een niet al te vriendelijk verzoek.

"Ik heb de trainer vriendelijk gevraagd om de eer aan zichzelf te houden", sprak Malipaard volgens het AD tegen Kruys, die alweer de achtste thuisnederlaag op rij (!) moest incasseren met zijn elftal. "Ik begreep dat het idee was om door te gaan met Kruys, maar hij kan toch ook wel vaststellen dat hij het elftal niet meer aan de praat krijgt. Het zou hem sieren als hij zelf opstapt", zegt de oud-hoofdsponsor van Sparta.

Malipaard was jarenlang hoofd- en shirtsponsor bij Sparta, maar had iets dergelijks nog nooit ondernomen. "Ik heb zoiets nog nooit gedaan, maar ik was zo teleurgesteld. Hoe kun je een wedstrijd nou zo verspelen, tegen Telstar man. Ik dacht: 'Wat gebeurt hier?' Dit slaat helemaal nergens op."

Kruys, die op het Kasteel nog een contract heeft tot het einde van het volgende seizoen, heeft zelf aangegeven dat hij niet wil opstappen bij Sparta. De coach wisselde doelman Khalid Sinouh overigens tegen Telstar, nadat de gemoederen tussen de doelman en zijn trainer in de theepauze van het duel van afgelopen vrijdag hoog opliepen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen