AZ heeft opvolger coach Advocaat in het vizier

15 april 2014, 10:40

De zoektocht van AZ naar een nieuwe hoofdcoach lijkt voorspoedig te verlopen. De Alkmaarse club heeft één topkandidaat gevonden en is daarmee in gesprek, zegt directeur Earnest Stewart bij RTV Noord-Holland. Wie deze ene kandidaat voor de ontstane vacature is, wil de beleidsmaker niet zeggen.

Met name de namen van Erwin Koeman en Alfons Groenendijk worden veel genoemd in Alkmaar. Ook Marco van Basten zou een kandidaat zijn geweest, maar zijn komst zou om financiële redenen niet haalbaar zijn. Koeman en Groenendijk lieten eerder weten komende zomer te vertrekken bij respectievelijk RKC Waalwijk en Jong Ajax. AZ-directeur Stewart kan nog niet zeggen op welke termijn hoe verwacht duidelijkheid te kunnen geven. "Het valt heel moeilijk te zeggen of we er over één week of twee weken uit zijn of dat het langer gaat duren."

AZ begon het huidige seizoen met Gertjan Verbeek op de bank, maar besloot hem vroeg in het seizoen te ontslaan. Sindsdien is Dick Advocaat hoofdcoach, maar hij gaat zijn aflopende contract niet verlengen.

Overigens wil AZ het contract van Roy Beerens verlengen. De gesprekken met de aanvaller, die tot 2015 vastligt, zijn volgens Stewart opgestart. "We hebben een eerste gesprek met zijn zaakwaarnemer gehad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen