Gerrard: "Spelen alsof het onze laatste wedstrijd is"

15 april 2014, 11:57   Bijgewerkt: 15 april 2014, 12:14

Liverpool kan voor het eerst sinds 24 jaar weer landskampioen van Engeland worden. De ploeg van Brendan Rodgers gaat met nog vier wedstrijden op het programma aan de leiding, waardoor de titelkoorts in de stad tot grote hoogte stijgt. Aanvoerder Steven Gerrard benadrukt echter dat zijn team er nog lang niet is.

Zondag gaan The Reds op bezoek bij laagvlieger Norwich City. "We moeten Norwich hetzelfde benaderen als AC Milan in 2005", doelt Gerrard op de gewonnen Champions League-finale van 2005. "We moeten de spelers van Norwich benaderen alsof ze de beste spelers ter wereld zijn", zegt de Engelsman tegen Sky Sports. "Het is belangrijk dat we tegen Norwich spelen alsof het onze laatste wedstrijd van onze carrière is."

Liverpool heeft twee punten voorsprong op Chelsea, waar het een week later op Anfield tegen speelt. "Richting het einde van het seizoen wordt elke wedstrijd belangrijker", weet Gerrard, die benadrukt dat er ondanks de koppositie nog niets gewonnen is. "Als je één keer struikelt, en dat is ons wel vaker overkomen, maken die tien zeges op een rij niets meer uit. Het is belangrijk dat we nu de vruchten gaan plukken van ons harde werken."

Liverpool versloeg zondag Manchester City met 3-2 en heeft daardoor alles in eigen hand. City heeft twee wedstrijden minder gespeeld en een achterstand van zeven punten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen