Geplaagd Sparta vanaf volgend seizoen op kunstgras

15 april 2014, 12:48

Sparta Rotterdam zal vanaf volgend seizoen de thuiswedstrijden op een kunstgrasveld afwerken, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Rotterdammers kiezen hiervoor omdat de club met een begrotingstekort van 2,5 miljoen euro kampt en een kunstgrasmat financieel aantrekkelijker is.

Stichting Sparta 1888-voorzitter Rob Westerhof beseft dat het voor de club een grote verandering is. "Kunstgras in het Sparta Stadion heeft bij weinig Spartanen de voorkeur", zegt hij op de clubsite. "Er zijn echter veel noodzakelijke bezuinigingen en beslissingen afhankelijk van de aanleg van een kunstgrasveld. De belangrijkste factor is het in stand kunnen houden van de Regionale Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam maar in alle geledingen van de club zijn kostenbesparingen voorzien." Sparta meldt dat de keuze voor kunstgras een keuze is voor de komende vijf jaar en dat er daarna geëvalueerd gaat worden.

Technisch directeur Leo Beenhakker ziet ook de voordelen van een rubberen mat op het Kasteel. "Ik ben als traditionele voetbalman natuurlijk altijd een voorstander van echt gras maar gezien de financiële situatie bij Sparta begrijp ik deze beslissing. Het heeft ook voordelen dat we nu op Het Kasteel een veld hebben dat 1.500 uur belasting per jaar kan verdragen in plaats van de huidige 75 uur. Zo kunnen we de thuiswedstrijden van Jong Sparta weer spelen op Het Kasteel en kan de A-selectie dagelijks in het stadion trainen."

Sparta maakt dit seizoen een teleurstellend seizoen door in de Jupiler League en staat op de zestiende plaats. De laatste acht thuiswedstrijden gingen allemaal verloren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen