Simeone staat vertrek Diego Costa niet in de weg

15 april 2014, 13:57

Diego Costa maakt dit seizoen grote indruk in het shirt van Atletico Madrid en scoorde al 26 competitiedoelpunten. Mogelijk gaat de spits deze zomer zijn geluk elders beproeven, onder meer Chelsea zou wel oren hebben naar de komst van Diego Costa. Atletico-trainer Diego Simeone staat een vertrek niet in de weg.

"Hij moet kiezen wat het beste voor hem is. Ik sta achter elke beslissing.", zegt de Argentijnse coach tegen Spaanse media. "Het is logisch dat Chelsea interesse heeft en het maakt me zelfs blij omdat ik het als een compliment zie dat mijn spelers beter worden. Chelsea heeft veel financiële kracht en als hij wil gaan, heb ik daar geen problemen mee."

Simeone vergelijkt de mogelijke overstap van zijn topschutter naar Chelsea met de transfer van Radamel Falcao, die vorige zomer Atletico verruilde voor AS Monaco. "Kon ik hem zeggen dat hij niet naar Monaco moest gaan? Hij had zijn leven voor deze club gegeven."

Saillant detail is dat Atletico het in de halve finale van de Champions League opneemt tegen Chelsea, de mogelijke nieuwe club van Diego Costa. Bij de Engelsen staat Fernando Torres op de loonlijst, die daar op een dood spoor is beland. De Spanjaard stond al tussen 2003 en 2007 onder contract bij Atletico en wordt nu met een terugkeer in verband gebracht. "Ik heb berichtjes naar hem gestuurd", geeft Simeone toe. "Natuurlijk zou hij het mooi vinden om terug te keren bij de club waar hij opgroeide en gelukkig was."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen