Wilmots blijft tot 2018 bondscoach van België

15 april 2014, 16:25

De nationale ploeg van België staat ook na het WK in Brazilië onder leiding van Marc Wilmots. De voormalig international heeft met de Belgische bond overeenstemming bereikt over een nieuw, vierjarig contract. "Ik kijk er naar uit om met mijn groep, staf en supporters verder te werken aan dit mooie verhaal", twittert hij.

Wilmots werd in 2009 door toenmalig bondscoach Dick Advocaat als assistent-trainer bij de Belgische ploeg gehaald en schoof enkele maanden later, toen de Hagenaar opstapte, een positie op in de pikorde. Onder zijn leiding plaatste België zich eindelijk weer eens voor een groot toernooi. Voor het eerst sinds 2002 mag het land komende zomer, in Brazilië, een gooi doen naar de wereldtitel. België wordt gezien als één van de outsiders op de mondiale titelstrijd en neemt het in de groepsfase op tegen Zuid-Korea, Rusland en Algerije.

Door zijn contractverlenging kan Wilmots ook het EK van 2016 en het WK van 2018 meemaken. Als speler kwam hij zeventig keer uit voor de nationale ploeg van België, onder meer op de WK's van 1994, 1998 en 2002.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen