'Bosz en Van Basten overgebleven topkandidaten bij AZ'

16 april 2014, 08:16   Bijgewerkt: 16 april 2014, 09:52

Sinds coach Dick Advocaat zijn afscheid bij AZ heeft aangekondigd, doen er de nodige geruchten de ronde over zijn opvolger in Alkmaar. Peter Bosz en Marco van Basten zijn volgens De Telegraaf de overgebleven topkandidaten voor het bekleden van de functie als trainer van de Alkmaarders. Ook de naam van Co Adriaanse wordt in één adem genoemd met de Noord-Hollandse club.

Nadat technisch directeur Earnest Stewart eerder Fred Rutten (Feyenoord, komend seizoen) en Alfred Schreuder (FC Twente) polste en ook de namen van Erwin Koeman (RKC Waalwijk) en Alfons Groenendijk (Jong Ajax) de revue passeerden in Alkmaar, lijken de trainers van Vitesse en sc Heerenveen het beste in de profielschets van AZ te passen. De Alkmaarders opteren voor een trainer die jeugdontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan en over een zekere hoeveelheid ervaring beschikt.

Tenslotte is het een vereiste dat de potentiële nieuwe coach in het salarishuis past. Bosz heeft een doorlopend contract in Arnhem, maar heeft een clausule in zijn contract staan waardoor hij in de zomer eventueel kan vertrekken bij Vitesse. Van Basten heeft een aflopend contract in Heerenveen en heeft al kenbaar gemaakt uit Friesland te vertrekken. De voormalig bondscoach wil vanwege zijn gezin het liefst in Nederland blijven wonen.

Het is opvallend dat ook Adriaanse in verband gebracht wordt met AZ. Het is echter niet duidelijk wat voor rol de club uit Alkmaar voor ogen heeft voor hem. Wellicht wil AZ het naderende vertrek van algemeen directeur Toon Gebrands deels opvangen. Charles van Commenée, Robert Eenhoorn en Marc Lammers worden overigens genoemd als mogelijke opvolgers van het PSV-target.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen