Anelka komt afspraken niet na en kan transfer vergeten

16 april 2014, 08:27

De Braziliaans club Atlético Mineiro heeft afgezien van de komst van spits Nicolas Anelka, omdat de speler in kwestie zich volgens de club niet heeft gehouden aan de gemaakte afspraken. De club uit Belo Horizonte denkt er zelfs aan om een klacht in te dienen bij de FIFA, vanwege het niet nakomen van contractuele afspraken.

Anelka verscheurde zijn contract bij West Bromwich Albion, omdat hij geen minuut meer in het shirt van de Premier League-club wou spelen. De Franse spits kwam eerder dit seizoen in opspraak vanwege zijn 'quenelle', een omgekeerde nazigroet, waarvoor hij een scorsing van vijf duels opgelegd kreeg. Mineiro maakte vol trots melding van zijn komst, maar Anelka heeft de Braziliaanse club, waar Ronaldinho ook onder contract staat, flink teleurgesteld.

De zaakwaarnemer van Anelka stelt dat zijn cliënt paspoortproblemen had, waardoor hij niet snel naar Brazilië kon vliegen. Mineiro was bereid om tot maandag te wachten, maar kreeg een onverwacht bericht van de belangenbehartiger van de Fransman: "In een e-mail schreef zijn zaakwaarnemer dat Anelka moslim is geworden en een religieus evenement bijwoon in Koeweit", zo citeert het ANP Mineiro-directeur Edoardo Maluf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen