Klopp: "We hebben de finale bereikt, maar zijn uitgeput"

16 april 2014, 09:28

Borussia Dortmund wist dinsdagavond af te rekenen met VfL Wolsburg, waardoor het zal aantreden in de finale van de DBF Pokal. Hoewel de bezoekers minstens gelijk waren aan coach Jürgen Klopp en de zijnen, trokken de Borussen uiteindelijk met 2-0 aan het langste einde.

"We hebben de finale bereikt, dat is mooi", zegt Dortmund-coach Klopp op de officiële clubsite. De oefenmeester is zich er terdege van bewust dat zijn ploeg goed wegkwam met de 2-0 overwinning: "Met de kwaliteiten van Wolfsburg is het logisch dat de verschillen klein waren. De jongens hebben vijf wedstrijden op rij gespeeld en het is de eerste keer dat dit zijn tol geëist heeft. Ze zijn volledig uitgeput", weet Klopp.

Wolfsburg-trainer Dieter Hecking was ondanks de uitschakeling uitermate te spreken over de prestatie van zijn manschappen: "Ik ben trots op het team, dat zich goed heeft laten zien. Ik denk dat we zelfs beter waren in bepaalde gedeelten van de wedstrijd. Maar je kon wel de nodige verschillen zien. Wij waren niet zo effectief als Dortmund. Maar, we hebben onze huid duur verkocht tegen het team dat tegen Real Madrid en Bayern München domineerde. Ik wens Dortmund veel succes in de finale", stelt Hecking sportief.

De finale zal op 17 mei gespeeld worden in Berlijn. De tegenstander van Dortmund is de winnaar van het duel tussen Bayern en 1.FC Kaiserslautern, dat uitkomt in de 2. Bundesliga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen