Preud'homme 'doet niet meer mee aan dat circus'

16 april 2014, 10:51

Michel Preud'homme heeft flink wat stof doen opwaaien in België. De trainer van Club Brugge was dinsdag bijzonder kortaf tijdens de gebruikelijke persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van vanavond tegen Racing Genk. De ex-coach van FC Twente kreeg de afgelopen dagen veel kritiek te verwerken op zijn gedrag langs de zijlijn.

De oud-keeper was duidelijk verbolgen over de reacties die hij kreeg op zijn uitspanningen langs de lijn tijdens het verloren duel tegen Zulte Waregem. "Ik zal nog zo weinig mogelijk zeggen en doen", zei Preud'homme tegen Het Nieuwsblad. "Ik hoop dat mijn andere collega's hetzelfde doen. Ik accepteer de beslissing van de scheidsrechtersbaas dat er harder zal worden opgetreden tegenover de trainers langs de zijlijn. Ik begin nooit commotie te maken. Ik antwoord enkel op de ontstane commotie. Respect moet van beide kanten komen. Ik stel vooral vast dat het voetbal niet meer in handen is van de spelers of zij die het maken."

De oefenmeester van Club Brugge haalde hard uit naar journalisten, die de nodige kritiek hadden geleverd op hem. "Ik hoor al 'die kenners'. Vooral zij die nooit zelf op een fatsoenlijk niveau hebben gespeeld, telkens maar herhalen dat 'het gedrag van...' niet getolereerd kan worden. Maar ik hoor ze nooit zeggen hoe het dan precies wel moet. Laat al 'die kenners' maar babbelen. Ik doe niet meer mee aan dat circus."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen