Zestienjarig toptalent tekent voor drie jaar bij Anderlecht

16 april 2014, 11:15

De zestienjarige Alper Ademoglu heeft zijn krabbel gezet onder een driejarig contract bij Anderlecht. Menig topclub hield de verrichtingen van de middenvelder nadrukkelijk in de gaten, maar de regerend Belgisch kampioen toonde zich slagvaardig.

Ademoglu is vorige week zestien jaar geworden. De spelmaker komt sinds het begin van het seizen uit in de jeugdopleiding van de club uit Brussel en staat bekend als een technisch zeer begaafde speler. "Alper stond al langer op ons verlanglijstje. Hij is een technisch onderlegde voetballer die het spel kan lezen zoals weinigen dat kunnen. Hij heeft het talent om binnen enkele seizoenen uit te groeien tot een bepalende speler van het eerste elftal", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

De jongeling is zeer verheugd met zijn verbintenis in Brussel: "Het is een hele eer om een contract te tekenen bij de grootste club van België. Ik mag het Purple Talents programma volgen en treed daarmee in de voetsporen van Romelu Lukaku, Dennis Praet en Youri Tielemans. Ik voel erg veel vertrouwen en steun bij Anderlecht", aldus Ademoglu.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen