Robben pleit voor accent op defensie: "Moet goed zijn"

16 april 2014, 13:06

Volgens Arjen Robben moet het accent van Oranje op het WK van komende zomer in Brazilië liggen op de defensie. De vleugelspeler belt regelmatig met bondscoach Louis van Gaal en zegt in gesprek met de NOS dat hij vindt dat de verdediging als het belangrijkste onderdeel van het team beschouwd moet worden.

"We spelen op het WK tegen toplanden. Als je kijkt naar de individuen, dan gaan we het niet winnen. Andere landen hebben betere individuele spelers. Daarom moeten we vooral defensief heel sterk zijn", aldus Robben, die deze week ook al liet weten dat hij Wesley Sneijder als een speler met 'extra klasse' beschouwt.

"Onze organisatie moet goed zijn, we moeten stabiliteit hebben. Voorin kunnen we het verschil maken, maar we moeten altijd grip blijven houden. We mogen niet overspeeld worden. De oefenwedstrijd tegen Frankrijk was wat dat betreft een heel goede les", vervolgt Robben, die later zal aansluiten bij de selectie van Oranje, vanwege de laatse loodjes bij Bayern München: "Ik zit natuurlijk hier in München en de bondscoach wil onze voorbereiding niet verstoren. Het WK komt pas als het seizoen voorbij is. Maar je denkt er over na."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen