'Henk de Jong volgend seizoen hoofdtrainer Cambuur'

16 april 2014, 16:14   Bijgewerkt: 16 april 2014, 16:38

Henk de Jong zal ook volgend seizoen de hoofdtrainer van SC Cambuur zijn, zo meldt FOX Sports via Twitter. De oefenmeester staat momenteel als interim-coach voor de groep en boekte afgelopen weekend zijn eerste zege als eindverantwoordelijke.

De Jong begon deze voetbaljaargang als assistent-coach en volgde enkele weken geleden Dwight Lodeweges op. De Canadees was na het openbaar maken van zijn overstap naar sc Heerenveen na dit seizoen in een onwerkbare situatie beland bij de promovendus. De Jong kwam daarna voor de groep en was al een kandidaat om ook volgend seizoen voor de groep te staan. "Hij is een heel serieuze kandidaat", zei directeur Gerald van den Belt vorige week al. "Het zou snel kunnen gaan, maar we hebben hem in een eerder gesprek wel wat huiswerk meegegeven."

"We zouden graag zien dat de kwaliteit die Henk en Dwight (Lodeweges) dit jaar samen hadden, weer terugkomt in de staf. Dat is een groot succes gebleken. Dat kan met Henk als hoofdtrainer of assistent", aldus Van den Belt. De Jong loodste Cambuur vorig seizoen met een sterk seizoen naar de Eredivisie. Cambuur zal ook volgend seizoen op het hoogste niveau actief zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen