De Jong: "Ben al bij zoveel mensen assistent geweest"

16 april 2014, 17:43

Henk de Jong zat in een luxepositie. De interim-trainer van SC Cambuur had de keuze om tot in lengte van jaren als assistent-coach te werken bij de Leeuwarder club of om er hoofdcoach te worden, met het risico een 'passant' te zijn. "Mooier kan je het niet krijgen, maar ik wil graag hoofdtrainer worden", zegt De Jong tegen FOX Sports.

"Ik ben al bij zoveel mensen assistent geweest en op een gegeven moment ben je uitgeleerd", legt de oefenmeester uit. "Het kan zelfs zover komen, dat je beter bent dan de hoofdcoach. En dat is vervelend, want dan werk je altijd op zestig procent. En als je dat je hele leven doet, haal je niet het maximale uit jezelf en kies je de makkelijkste weg. Dat zou ik jammer vinden."

De Jong is sinds een aantal weken interim-trainer bij SC Cambuur, na het vertrek van Dwight Lodeweges. Die pakte zijn koffers na bedreigingen van een aantal supporters vanwege zijn overstap naar aartsrivaal SC Heerenveen, komende zomer. De Jong verwacht over een paar maanden zijn trainersdiploma te halen. En dus wordt het tijd om op eigen benen te staan, vindt hij.

"Mijn medecursisten zijn allemaal 35 à 36 jaar, maar ik word straks 50 jaar. Dus als ik nog een aantal jaar verder ga als assistent, zeggen ze 'nou, opa gaat ook beginnen', en dat moet je eigenlijk niet hebben", aldus De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen