Vitesse-bestuurder: "Merab deed veel slechte dingen"

16 april 2014, 20:37

Vitesse slaat bij monde van bestuurslid Jan Snellenburg hard terug naar Merab Jordania, die onlangs stelde dat de Arnhemse club van Chelsea - waarmee het een hechte band heeft - geen kampioen mag worden.

Jordania zei ook dat hij miljoenen heeft verdiend voor Vitesse in plaats van heeft uitgegeven, maar dat spreekt Snellenburg tegen. "Merab heeft veel slechte dingen gedaan met onze club. Financieel was er sprake van wanbeleid", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Trainers vlogen er zomaar uit. Iemand als John van den Brom kuste hij na iedere wedstrijd. John was geliefd en haalde Europees voetbal, maar werd daarna wel ontslagen. Dat lijkt toch nergens op."

"Merab wilde steeds meer invloed. Paul van der Kraan (ex-directeur, red.) vocht daar tegen, maar toen zijn vriend Kasakowski kwam, was er geen tegenspraak meer. Steeds meer dingen gingen fout. Er was nauwelijks nog overleg tussen Jordania en de club. Vergaderingen van de Raad van Commissarissen bezocht hij nooit. Besluiten werden gewoon genomen. Hij wilde altijd alleen maar over voetbal praten. Als we hadden gewonnen, was Merab een hele aardige kerel. Dan was het feest."

Jordania moest eind oktober vorig jaar zijn aandelen overdragen aan de Rus Alexander Chigirinskiy. Door alle commotie van de afgelopen weken vreest men in Gelredome soms dat Chelsea en hij zich terugtrekken uit Vitesse. Snellenburg: "Daar ben ik nog het meest bang voor. Ik kan me voorstellen dat onze eigenaar niet blij is en niet zit te wachten op al die verhalen. Als hij de stekker eruit trekt, hebben we echt een gigantisch probleem."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen