Sneijder helpt veerkrachtig Galatasaray naar finale

16 april 2014, 20:59   Bijgewerkt: 17 april 2014, 09:59

Galatasaray balanceerde woensdag tegen Bursaspor op de rand van uitschakeling in de halve finales van de strijd om de Turkse beker. Maar aan de hand van Wesley Sneijder werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-5 overwinning, waarmee alsnog met ruime cijfers de eindstrijd werd bereikt. De eerste wedstrijd, in Istanbul, was drie weken geleden in 2-2 geëindigd.

En dus zat Bursaspor binnen 33 minuten op rozen, aangezien het door twee goals van Fernandao in een tijdsbestek van vijf minuten een 2-0 voorsprong had genomen. Wesley Sneijder, die na twintig minuten even aangeslagen op het gras lag omdat hij een trap in de maag had gekregen, bracht op slag van rust de spanning terug. De Nederlandse spelmaker zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug en trapte - geheel ongedekt - met links de 2-1 tegen de touwen.

Sneijder was - zoals gebruikelijk de laatste weken - op links aan de wedstrijd begonnen, maar mocht het naarmate de tijd verstreek op zijn favoriete positie achter de spits proberen. Het leverde succes op, want vijf minuten na de pauze was hij ook betrokken bij de gelijkmaker. Zijn voorzet belandde tegen de hand van Ibrahim Özturk, wat Galatasaray een penalty opleverde. Selcuk Inan schoot raak vanaf elf meter en zorgde daarmee voor volledige evenwicht.

Twee minuten later was de ommekeer compleet, doordat Burak Yilmaz raak schoot in de rebound. Vervolgens liep Galatasaray uit naar een ruime overwinning. De 2-4 werd eveneens gemaakt door Yilmaz, nadat Sneijder ook deze aanval had opgezet. Het vijfde Gala-doelpunt was weer een strafschop - dit maal benut door Felipe Melo - na een nieuwe handsbal van Özturk. De Bursaspor-verdediger was nadrukkelijk aanwezig. Eerder in het duel dacht zijn club op 3-3 te komen, maar het feest ging niet door omdat Özturk de assist in buitenspelpositie had gegeven.

Galatasaray treft in de finale Antalyaspor of Eskisehirspor. Zij spelen donderdag de return. Antalyaspor won de eerste wedstrijd met 0-1. Burak Yilmaz ontbreekt overigens in de eindstrijd. De spits kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen