Lens ziet 'knipoog-Kroaat' blunderen in verloren 'Klasychne'

16 april 2014, 21:34

De rol van Dinamo Kiev in de Oekraïense titelstrijd lijkt definitief uitgespeeld. De ploeg van aanvaller Jeremain Lens had woensdag de 'Klasychne' tegen aartsrivaal Shaktar Donetsk moeten winnen om in de race te blijven, maar het verloor op eigen veld met 0-2.

De eindstand stond al bij rust op het scorebord. Luiz Adriano was met twee doelpunten de gevierde man bij Shaktar Donetsk. De Braziliaan brak na tien minuten de ban, na een fraai hakje van land- en ploeggenoot Taison. Zeven minuten voor rust tekende Luiz Adriano ook voor de 0-2. Dit maal na geklungel in de defensie van Dinamo Kiev.

Domagoj Vida, beter bekend als de 'knipoog-Kroaat' sinds zijn omstreden knipoog in het voor Ajax fatale Champions League-duel tussen zijn toenmalige werkgever Dinamo Zagreb en Olympique Lyon (1-7) eind 2011, was degene die in de fout ging. De verdediger schoot de bal onhandig tegen een opponent aan, waarna het leder bij toeval voor de voeten van Luiz Adriano belandde. De Zuid-Amerikaan bedacht zich geen moment en schoot raak.

Dinamo Kiev wist niets meer te veranderen aan de achterstand, Jeremain Lens had een basisplaats bij de Oekraïens recordkampioen, maar werd na een uur gewisseld.

Dinamo Kiev blijft derde in de Oekraïense liga, maar de achterstand op koplopers Shaktar Donetsk en Dnjepr Dnjepropetrovsk bedraagt nu zeven punten. Dnjepr speelde bovendien een duel minder.