ManCity blameert zich tegen hekkensluiter

16 april 2014, 22:54   Bijgewerkt: 16 april 2014, 22:59

Manchester City heeft duur puntenverlies geleden in de strijd om de Engelse titel. De formatie van trainer Manuel Pellegrini kwam woensdag in het eigen Etihad Stadium, ondanks dat het lang een 1-0 voorsprong verdedigde, niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen hekkensluiter Sunderland. Samir Nasri stelde in de 88ste minuut met veel geluk het punt voor City veilig.

Manchester City had wat recht te zetten, gelet op de verloren kraker tegen Liverpool (3-2) van afgelopen weekend. Puntenverlies was eigenlijk geen optie voor The Citizens. Ze gingen dan ook fanatiek van start, wat al binnen twee minuten een doelpunt opleverde. Na een fraai overstapje van Alvaro Negredo opende Fernandinho de score.

De basis voor een monsterzege leek gelegd. Manchester City drukte echter niet door. De miljoenenformatie, die sterkhouder Yaya Touré moest missen vanwege een blessure, leek daar aanvankelijk mee weg te komen. Sunderland was namelijk niet zorgvuldig in de afwerking.

Aan de hand van invaller Emanuele Giaccherini sloegen de bezoekers in de 73ste minuut dan wel toe. Op aangeven van de Italiaan tikte Connor Wickham met rechts de gelijkmaker tegen de touwen. Het tandem zorgde tien minuten later, in dezelfde rolverdeling, voor een complete sensatie met de 1-2. Wickham verraste keeper Joe Hart met een hard schot in de korte hoek.

Manchester City wist een nederlaag nog wel te voorkomen, maar had aan geluk niet te klagen. Sunderland-doelman Vito Mannone kon een schot van Samir Nasri eenvoudig keren, maar liet de bal glippen. De sluitpost leek het leder in de herkansing nog wel voor de doellijn weg te krijgen, maar gleed weg, waarna de 2-2 tergend langzaam in het doel rolde. Nasri was daarna zelfs nog dicht bij de 3-2, maar dit maal schoot hij over.

Manchester City staat derde in de Premier League, met 71 punten. Liverpool en Chelsea hebben respectievelijk zes en vier punten meer, al speelde City een duel minder. Everton is de vierde plaats kwijt aan Arsenal. De equipe uit Liverpool verloor thuis met 2-3 van Crystal Palace, terwijl Arsenal een dag eerder had gewonnen van West Ham United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen