Supersprint Bale bezorgt Real revanche op Barça

16 april 2014, 23:40   Bijgewerkt: 17 april 2014, 01:26

Een cheque van honderd miljoen euro. Dat was hetgeen Real Madrid afgelopen zomer naar Tottenham Hotspur stuurde om Gareth Bale ervoor terug te krijgen. Woensdag heeft de Welshman wat van dat enorme bedrag terugverdiend. Bale maakte in Valencia vlak voor tijd de winnende treffer in de Copa del Rey-finale tegen FC Barcelona: 1-2.

Daarmee heeft Real Madrid zijn revanche op de grote rivaal uit Barcelona te pakken. Eerder dit seizoen moest de Koninklijke in de competitie twee keer zijn meerdere erkennen in de Catalanen. Vorige maand eindigde de clash in Madrid nog in een spectaculaire 3-4 zege voor Barça. Zo sensationeel als die wedstrijd was het vanavond - voor zover dat al mogelijk was - niet. Toch viel er genoeg te beleven op Mestalla in Valencia.

Real Madrid nam in de elfde minuut de leiding, met dank aan Angel Di Maria. De Argentijn kwam er op aangeven van Karim Benzema pijlsnel uit en passeerde Barça-keeper Pinto met een schot dat houdbaar leek. Di Maria had ook nog breed kunnen leggen op de meegelopen Bale, maar haalde zelf met links uit en door de benen van Jordi Alba en via Pinto verdween de bal in het doel.

Een klein kwartier later besloot Luka Modric het maar eens van afstand te proberen, om Real de leiding terug te bezorgen. De Kroatische middenvelder kwam dicht bij; zijn poging schampte de buitenkant van de paal. In de 85ste minuut kwam Real alsnog op 2-1, na een schitterende rush van Bale op de linkerflank. De Welshman liep Bartra er met Usain Bolt-achtige snelheid uit, sneed vervolgens naar binnen en schoot door de benen van Pinto raak: 2-1.

Barça wist de schade niet meer te repareren, al kwam Neymar nog behoorlijk dicht bij. Een schot van de Braziliaan spatte uiteen op de paal. Het is de negentiende keer dat de Madrilenen de strijd om de Spaanse beker winnend afsluiten. De laatste keer was in 2011, ook toen ten koste van Barcelona. Vorig jaar werd in de eindstrijd verloren van stadgenoot Atletico Madrid.

Deze avond kan wel eens het begin van een paar mooie weken zijn voor Real Madrid, want het doet nog volop mee in de Spaanse titelrace en zit ook nog in de Champions League. FC Barcelona is juist binnen een week het zicht op twee prijzen kwijtgeraakt. Na de uitschakeling door Atletico Madrid, vorige week in de Champions League, en deze verloren bekerfinale, is het landskampioenschap het enige dat er nog over is voor de Catalanen. Mentaal zullen ze echter in het nadeel zijn, aangezien ze daarin tegen zowel Atletico als Real moeten opboksen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen