Jans: "Wij gaan naar de Kuip om ons te presenteren"

17 april 2014, 09:23

Ron Jans stond acht jaar aan het roer bij FC Groningen, was twee jaar de coach van sc Heerenveen en kwam via een avontuur bij Standard Luik op het oude nest van PEC Zwolle terecht. Nog nooit haalde de coach de finale van de beker. Zondag is het zover, dan speelt Jans voor het eerst de finale van de KNVB Beker, met PEC Zwolle tegen Ajax.

"Ik kan me voorstellen dat we bij de bookmakers niet helemaal de favoriet zijn", zegt Jans, die als underdog de eindstrijd instapt. "Wat ik wel kan zeggen: wij gaan naar De Kuip om ons te presenteren", belooft de coach van PEC Zwolle. "Als een ploeg die ten koste van alles die beker wil winnen en daarbij niet voor de goal gaat hangen. Daar is de hele groep het over eens. Wij moeten er een feest van maken op het veld, dat is onze belangrijkste taak."

Jans weet dat de beker nog op palmares van Ajax-coach Frank de Boer ontbreekt: "Die arme Frank heeft de beker als trainer nog nooit gewonnen", knipoogt Jans. "Maar ik ook niet. Als je wint, zet je iets neer wat voor altijd een grote plek heeft in de geschiedenis van PEC Zwolle. Dat is zó mooi", glundert de oefenmeester van de Blauwvingers, die tegen RKC Waalwijk (1-1) niet geheel tevreden was over zijn beoogde basiself. "Een aantal spelers was veel te makkelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen