Utrecht en coach Wouters na het seizoen uit elkaar

17 april 2014, 10:57   Bijgewerkt: 17 april 2014, 11:35

De wegen van FC Utrecht en Jan Wouters scheiden na het einde van het seizoen. De 53-jarige coach gaf eerder deze week aan zich eventueel te kunnen schikken in een rol als assistent-trainer, maar na een onderhoud met de clubleiding is besloten dat Wouters de club uit de Domstad zal verlaten. Utrecht heeft het aanstaande vertrek van de coach inmiddels bevestigd. 

Wouters heeft de spelersgroep van Utrecht reeds ingelicht over zijn aanstaande vertrek. De ras-Utrechter kwam tweeënhalf jaar geleden aan het roer te staan, toen hoofdcoach Erwin Koeman zijn biezen pakte. Voor deze periode was Wouters assistent van Ton du Chatinier.

In zijn periode bij Utrecht beleefde Wouters vorig seizoen zijn hoogtepunt. Een knappe vijfde plaats resulteerde in het spelen van play-offs, waarin de Domstedelingen een Europees ticket wisten te grijpen. Het contrast met dit seizoen is schrijnend, aangezien de Utrechters eerst in Europa werden uitgeschakeld door het nietige FC Differdange en daarna een kleurloos seizoen zou doormaken in de Eredivisie.

Ondanks het feit dat Utrecht ongelukkig was met het feit dat sterkhouders Jacob Mulenga, Edouard Duplan, Cedric van der Gun en Willem Janssen dit seizoen langdurig uit de roulatie waren, nam de kritiek aan het adres van Wouters toe bij de aanhang van Utrecht, die vonden dat de coach hun club niet goed representeerde. Het voetbal ontbeerde durf, volgens de fans.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen