Kopzorgen voor Löw door gedroomde Duitse bekerfinale

17 april 2014, 14:57

Bayern München neemt het in de bekerfinale van 17 mei op tegen Borussia Dortmund. Een droomfinale dus voor onze Oosterburen, al is bondscoach Joachim Löw er wat minder blij mee. Door de eindstrijd tussen de topteams mist de keuzeheer maar liefst achttien WK-gangers in de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK.

Duitsland kruist op 13 mei de degens met Polen, maar moet het dan stellen zonder de spelers van Bayern en Dortmund. Daardoor mist Löw niet alleen Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jérôme Boateng, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller, Mario Götze (Bayern), maar ook Roman Weidenfeller, Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Kevin Grosskreutz en Marco Reus (Dortmund). Mocht Bayern ook de Champions League-finale spelen (24 mei), dan sluiten de Duitsers van die ploeg nog later aan.

Als klap op de vuurpijl moet de Duitse nationale ploeg het tegen Polen ook stellen zonder Per Mertesacker, Lukas Podolski en Mesut Özil. Het trio speelt met Arsenal op 17 mei de finale van de FA Cup tegen Hull City. Ook Mario Gomez (Fiorentina), Miroslav Klose (Lazio Roma) en Sami Khedira (Real Madrid) zullen later aansluiten. De laatste speeldag in Italië en Spanje is pas op 18 mei.

Duitsland zit op het WK in een poule met Ghana, Portugal en de Verenigde Staten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen