Sherwood: "Met Bale deden we nu mee voor titel"

17 april 2014, 17:21

Dat Tottenham Hotspur dit seizoen niet meestrijdt om de Engelse titel heeft volgens trainer Tim Sherwood alles te maken met het vertrek van Gareth Bale. De Welshman werd vorig seizoen uitgeroepen tot Premier League-speler van het jaar en vertrok afgelopen zomer, voor honderd miljoen euro, naar Real Madrid.

Sherwood zag Bale woensdag nog schitteren in de Copa del Rey-finale tegen FC Barcelona, waarin hij met een prachtige solo voor het winnende doelpunt tekende (2-1). De oefenmeester toonde zich niet verbaasd. "Dat is de normaalste zaak van de wereld voor Bale", zegt Sherwood tegen SkySports. "We hebben gezien wat hij vorig jaar heeft gedaan: hij scoorde 21 keer en gaf negen assists. Hij maakte in acht duels het beslissende doelpunt."

"Als je de punten die hij vorig seizoen voor ons heeft behaald optelt bij ons huidige totaal, dan hadden we nu waarschijnlijk meegedaan voor de titel", aldus Sherwood, die ook stelde dat de Europa League-deelname van Tottenham de titelkansen van zijn ploeg niet ten goede is gekomen. "De laatste keer dat we ons plaatsten voor de Champions League, was in een seizoen waarin we geen Europa League speelden. Statistieken liegen nooit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen