Van Dijk over Oranje: "Ben blijkbaar niet goed genoeg"

18 april 2014, 08:22   Bijgewerkt: 18 april 2014, 09:42

Hij maakt dit seizoen grote indruk bij Celtic en zou in de belangstelling staan van diverse Engelse topclubs, maar genoeg voor een plekje in de Oranje-selectie is het voorlopig niet voor Virgil van Dijk. De 22-jarige centrale verdediger wordt voorlopig steevast genegeerd door bondscoach Louis van Gaal. De kans dat hij een plekje krijgt in de selectie voor het komende wereldkampioenschap in Brazilië, is om die reden klein.

In gesprek met Sky Sports geeft Van Dijk, afgelopen zomer overgekomen van FC Groningen, toe dat hij de afgelopen periode gehoopt heeft op Oranje. "Dat ik een aantal weken geleden niet bij de selectie zat, was een teleurstelling. Maar daar ben ik overheen, ik hoop dat Nederland goed presteert op het WK. Met of zonder mij."

Van Dijk weet waar de schoen wringt. "De Schotse competitie wordt niet hoog aangeslagen, maar het is wel degelijk een sterke competitie. Om meer erkenning te krijgen, moet ik in de Champions League spelen. Als je in die competitie uitkomt, is de kans groter dat je bij de nationale ploeg komt." De verdediger is ook kritisch naar zichzelf toe. "Ik ken de selectiecriteria van de bondscoach niet. Maar als je goed genoeg bent, hoor je bij de selectie te zitten. Ik denk dat ik momenteel nog niet goed genoeg ben, anders had ik er wel bij gezeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen