Rutjes: "Vijver is klein, maar er zwemmen vissen in"

18 april 2014, 09:59

Technisch directeur zijn van NAC Breda is niet eenvoudig, ondervindt Graeme Rutjes. Het is voor de nieuwe beleidsmaker van de Brabantse club lastig om een selectie voor volgend seizoen samen te stellen, omdat NAC nog niet zeker is van lijfsbehoud. Bovendien zijn de financiële mogelijkheden van de club zeer beperkt.

"Ik wil niet zeggen dat het heel simpel is", zegt Rutjes bij Omroep Brabant over zijn job. "Maar je moet er creatief mee omgaan. We zijn met handen en voeten gebonden omdat we onder curatele staan van de KNVB."

"Dat maakt het anderzijds ook wel weer makkelijk, omdat we alleen naar transfervrije jongens hoeven te zoeken", ziet hij het voordeel van de financiële situatie van zijn club. "Dat maakt de vijver waarin we vissen wat kleiner, maar daar zwemmen nog steeds vissen in rond. Het is nu aan ons om de juiste vissen er uit te halen."

De beleidsmaker is ervan overtuigd dat hij een goede selectie samen kan stellen. Hij hoopt op korte termijn met nieuws over aanwinsten te kunnen komen. "Dat ligt er aan of die jongens zich snel willen aansluiten bij NAC. Achter de schermen wordt er hard gewerkt. Tegelijkertijd zeg ik ook in alle eerlijkheid dat een hoop spelers eerst wil weten of NAC in de ere- of eerste divisie gaat spelen. Wat dat betreft belonen we onszelf ook niet."

Rutjes kreeg deze week forse kritiek van Gabor Babos. De ervaren Hongaar kan, tot zijn grote ontsteltenis, niet aan de slag als keeperstrainer. Hij voelt zich 'als jeugdspeler behandeld', maar volgens Rutjes ligt de situatie iets anders. "Voor de KNVB moeten wij gediplomeerde trainers hebben. Ook voor de RJO (Regionale Jeugdopleiding). Gabor heeft dat niet. We willen hem erbij helpen en faciliteren, want hij heeft nog nooit iets gedaan. Er is hem ooit mondeling beloofd dat hij keeperstrainer zou worden. Maar op het moment dat hij geen diploma's heeft, komen wij ook in de problemen. Als club hebben we een bepaalde verantwoording."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen